Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nejdrív ti Vasi soudruzi všechno ukradli a některé pozavirali a pak nám naordinovali ten jejich blahobyt.  Ó jak jsme se meli;-O. Pokud by tady pokracoval demokraticky stat, tak by tady nebyli vyzirci co tady kradou. A nikdo houfne nemusel jezdit k sousedum, kde socialni stat byl vytvoren, zatim co se tady meli vsichni stejne. Coz Vam asi vyhovovalo, ale nam uz konecne dejte s tou zlocineckou organizaci pokoj.

1 0
možnosti
Foto

Chybička se vloudí, teď jsem si všiml že konec článku se asi nevešel, tak se omlouvám a dodatečně ho dám sem, jelikož to souvisí nejen s nadpisem.

Kdo nebo co je bolševik si posuďte sami. Zdroj: Wikipedie.

 

Bolševici vznikli jako neformální menšinováfrakce levicové strany SDDSR  najejím II. sjezdu v roce 1903.

Jednalo se o skupinu radikálních revolucionářů uvnitř marxistické sociální demokracieRuska. Na pražském sjezdu v lednu 1912 se organizačněosamostatnili, přijali název Sociálně demokratická dělnická strana bolševiků,ale stále zůstávali formálně součástí jednotné Sociálně demokratické dělnickéstrany Ruska.

Až po únorové revoluci v roce 1917 Leninovi stoupenci vsrpnu 1917 formálně odešli ze strany a na slučovacím sjezdu s Trockého frakcí založili samostatnou stranu. Měla 23 600členů. (Rusko v té době mělo 100 milionů obyvatel.) Členové této frakce bylipozději neoficiálně nazýváni "starou gardou".   A jedna zajímavost směrem k bolševikovi, neboschválnost. Když jsem výše uvedený text s Wikipedie zkopíroval a přidalk článku, třikrát mi spadl Outlook ve kterém jsem to psal. Držím se zásadytřikrát a dost, tudíž jsem to dotvořil v texťáku . . .

0 0
možnosti
Foto

Neobvyklý, přemýšivý a inteligentní článek, bourající zažité stereotypy a zneklidňující mnohé vymyté mozky. Velmi zajímavé. Děkuji. Karma R^

0 2
možnosti
Foto

I já Vám děkuji. Tak jsem si představoval účinnost článku. Za těch 20 let bychom si už mohli uvědomit, že neprokázané dělení na ty dobré a špatné, láteření na ty, které si média vyberou, nám dosud nic mimo špatné nálady a dluhů nepřineslo.   [>-]

0 0
možnosti

S velkým sebezapřením jsem to dočetl do konce a musel jsem dát panáka, neboť se mi udělalo zle;-€

To nestojí ani za diskusi........

4 0
možnosti
Foto

Na zdraví . . . [>-] Doufám jen, že jste si nelokl nějaké garážové metylovky, jak je v dobrém společenském systému zvykem.

0 0
možnosti

J31a69n 82H21o48r61a

25. 9. 2013 17:08

Nějak si soudruhu ošulil ten začátek, z čeho ti bolševici začínali; na zelené louce nebo něco uloupili a 40 let to ždímali až z podstaty. Kam nám mezitím vyspělá Evropa či celý svět zdrhnul si taky nějak zapomněl. Píšeš o zbohatlících; tyto návyky si také přinesli s sebou z dob budování socialismu, kdy nebylo nikoho nic a vše bylo všech, zatímco soukromý majetek skoro žádný nebyl, tudíž skoro k němu nebyl žádný vztah, všichni jsme měli tak nějak podobně a kdo vybočoval, dlouho nevybočoval. Soudruzi se už postarali. A že mezi nimi nebyli samí trubci dokazuje právě ten "samet", kdy velmi dobře věděli, že jsou na konečné a velmi rádi to nechali jiným...

5 1
možnosti

Vyspělá Evropa a Amerika nám zdrhla díky tomu, že se od šedesátých let zadlužovala. Musela přece předvést, že její režim je ten, kde se řadovým občanům žije líp. V zadlužení jsme již vyspělé státy dohnali a teď jen zbývá ty dluhy splatit. Jak, to žádný ekonom neví.

1 0
možnosti

Myslím, že je to trochu nedorozumění.

My nemáme bolševiky, ale bělogvardějce.

To jsou chováním titéž, jen velkopanštější a jinak se jmenují.

0 0
možnosti
Foto

Tito vládnoucí soudruzi mohli nepokoje v listopadových dnech roku 1989 rozprášit beze zbytku a i na hodně dlouho. Neudělali to. Proč. Neudělali proto, že soudruzi věděli, že komunismus zkrachoval. Ukradený majetek byl vytunelován o výrobky, které naše země vyráběla, nebyl zájem ani doma. Vnitřní dluh jenom ve strojírenství byl 700 miliard korun. Dvacet tři procent obyvatelstva žilo pod životním minimem. Čtyřicet procent lesů bylo poškozeno emisemi, zemědělská půda byla zničena průmyslovými hnojením a díky tomu dosahovala vysoké kyselosti. To vše a další věci byl důvod, proč to komunisté složili.

4 1
možnosti

Přesně tak. A aby si to mohli legálně nahrabat pro sebe díky naivitě těch druhých.

0 0
možnosti
Foto

Jak z Rudého Práva. Autorovi se tehdy muselo dařit obzvlášť dobře a dnes se mu musí dařit obzvlášť špatně, že mohl napsat takovou blitku totálně odtrženou od reality.

5 2
možnosti
Foto

Mně se daří pořád stejně. Rudý hnůj už jsem obdržel, ale blitku jsem dostal poprvé. [>-]

0 0
možnosti

P51e35t92r 68V47o23k49á94č

25. 9. 2013 15:37

Sametka . . .

Jak to opravdu bylo se sametovou revolucí v listopadu 1989 ?

Studenti a disidenti na to měli pramalý vliv. Dnes se rádo zapomíná, že zde byla stoticícová ruská armáda, ozbrojené dělnické milice a mohutná SNB spolu s StB. Tyto složky by si hravě poradili s jakýmkoliv odporem, ale museli by k tomu dostat rozkaz a ten si v té době nikdo nedovolil vydat.

Všechno se dělo někde úplně jinde. Tady od léta osmdesát devět, co jsem tenkrát měl informace, působila zde skupina pracovníků CIA,  kteří  už na tom makali, organizovali, připravovali, rozpracovávali ty věci. To se vědělo, že už tady jsou.

Disidenti dnes ze sebe dělají hrdiny, ale v té době byli k smíchu. Chramostová měla bytové divadlo a Patočka nad hrobem blábolil něco o svých filozofických teoriích, to nemělo žádnou váhu. Hájek chodil po bytě a rozbíjel si hlavu o topení. V takovém stavu byla zdejší opozice. Ten novinář, co  píše v Rudém právu, Hanák, byl „zašitej“ jako kotelník v obchodním domě Kotva, tam si čmarykoval a trnul, jestli náhodou neotevře dveře nějaký major z StB. Nebyli k ničemu, scházeli se, byla to uzavřená skupina.

Když jsem skončil v Pardubicích, tak tam také skončila ředitelka divadla a přišla za mnou, že má v divadle disidenta, živého a že ho chce zlikvidovat jako třídu. Byl to kulisák. Říkám: „Jak se ti tam projevuje?“ – „No nadává.“ Povídám to nadáváme všichni i tady. Ptám se: „Chlastá?“ Ona říká: „Tam chlastají všichni.“  Povídám: „Tak holka, to musíš vzít na vlastní triko, ale ujišťuji tě, že ode mne nebudeš mít nepříjemnosti, žes nějakýho lempla vyhodila z divadla.“  Druhý den ráno mě volala. „Strašný průšvih, já ti nebudu říkat co, oni ti to soudruzi z bezpečnosti řeknou.“  Tak přišli soudruzi z bezpečnosti a řekli mně, vždyť je to jeden z našich nejlepších agentů. Takhle to bylo s naším disidentem.  Bylo to prolezlé agenty StB, takže ať mně někdo vykládá něco o disentu. To jsou všechno bajky. Disidenti nepřekáželi. Jenom po tom převratu se najednou vyrojili a člověk žas, kd

3 2
možnosti

„Disidenti dnes ze sebe dělají hrdiny“ – nemám ten pocit.

„ale v té době byli k smíchu.“ – jak komu. Mně třeba ne. Vám ano?

„Patočka nad hrobem blábolil“ – nepřipadáte si jako ubožák?

„…vždyť je to jeden z našich nejlepších agentů. Takhle to bylo s naším disidentem“ – je „pěkné“, jak na příkladu jednoho uděláte dokonalou paušalizaci.

1 1
možnosti

P78e25t49r 75V73o76k31á22č

25. 9. 2013 15:33

Tito vládnoucí soudruzi mohli nepokoje v listopadových dnech roku 1989 rozprášit beze zbytku a i na hodně dlouho. Neudělali to. Proč ? To se můžeme jenom dohadovat, pravou pravdu se asi nikdy nedozvíme. Ptáte se proč? Vysvětlení je jednoduché. Nenašel se nikdo, kdo by měl odvahu takový rozkaz  vté době vydat. ÚV KSČ hlídali Lidové milice. Někde v Praze byla připravena skupina výsadkářů ale rozkaz k akci nikdo nevydal a tak se zase rozešli domů a kasáren a bylo po revoluci. Celému ÚV KSČ bylo jasné, že jejich éra končí. Ty informace dávno měli. Je na škodu, ze se v dnešní době na to vše zapomělo.[>-]

3 2
možnosti

Měl jste zakročit Vy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 599x
Kdo mě zná, ví. Kdo mě nezná, možná nepochopí. Internet mnohé vzal, ale i mnohé dal. A tak i já se pokusím v tomto prostředí vystavit své názory, postřehy i svoji fantasii. Ledacos si pamatuji a dosavadní život prožívám za plného vědomí . . .

Seznam rubrik