Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To je poslední dobou velmi běžná věc. Např. v hospodách mají cigarety schované a prodávají je jen svým hostům, kteří v hospodě sedí a konzumují.

Z automatu nemá hospodský téměř nic. Dostatek drobných do automatu musí hospodským zajišťovat majitel automatu.

A to všechno je proto, protože stát nařídil pevné ceny cigaret. Zisk z prodeje je pár korun na krabičku. Ale cigarety jsou drahé a pokud jich hospodský nakoupí hodně, leží mu v tom spoustu peněz (tisíce až desetitisíce Kč). Takže jich hospodský kupují jen omezené množství. A to přednostně nabízejí svým zákazníkům, kteří u nich utratí peníze i za něco jiného. Aby jim zákazníci neutekli jinam.

A když do hospody (baru, herny, večerky...) vlezou zloději, tak kromě peněz berou jako první cigára.

0 0
možnosti
VH

Jestlipak víte proč "stát" "nařídil" ty pevné ceny?  Máte srovnání, zda je to jen v našem státě (schválně, k čemu dojdete)?

0 0
možnosti
Foto

Pane autore, za to, že jste kuřák a že jste narazil na hernu, která prodává cigarety jen hráčům, respektive na bar, kde mají automat na cigarety, do kterého se vhazují mince, ale opravdu Klaus ani Kalousek nemůže.

1 0
možnosti
VH

Jděte!  Ti přece mohou za vše!!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 599x
Kdo mě zná, ví. Kdo mě nezná, možná nepochopí. Internet mnohé vzal, ale i mnohé dal. A tak i já se pokusím v tomto prostředí vystavit své názory, postřehy i svoji fantasii. Ledacos si pamatuji a dosavadní život prožívám za plného vědomí . . .

Seznam rubrik